Forumdag 2019

Wat werkt?

Op dinsdag 28 mei 2019 vindt de elfde editie van het Forum Taalbeleid en Taalondersteuning in Kortrijk plaats. Het Forum brengt lesgevers, taalondersteuners en beleidsmedewerkers samen om hun knowhow en praktijkervaring met elkaar te delen. Gastinstellingen dit jaar zijn HOWEST en VIVES.

Het tienjarige bestaan van het Forum vieren wij met een publicatie die op de Forumdag van 2019 centraal staat. Taalondersteuning en taalbeleid: wat werkt? Inspirerende praktijkvoorbeelden uit het hoger onderwijs is niet alleen de titel van die uitgave, maar ook het uitgangspunt van onze bijeenkomst op 28 mei.

Je kan alvast veel good practices verwachten. Hoe begeleid je studenten bij de overgang van secundair naar hoger onderwijs? Op welke manier coach je studenten tijdens hun studietraject en hoe zet je docenten en onderwijsondersteuners met taalbeleid aan de slag?

Kan je er niet bij zijn maar wil je toch een boek bestellen? Stuur een mailtje naar mirjam.feys@vives.be. Een exemplaar kost 20 euro. Betalen kan je via overschrijving op rekeningnummer BE31 3631 2859 4455. Je kan ook een extra boek kopen op de Forumdag zelf (cash betalen).