Lezing: Hoe motiveer je studenten om te werken aan taalvaardigheid? Hoe betrek je de opleiding hierbij? Maatwerk! (EhB en CVO Semper) 

sprekers: Sarah Van Bulck (EhB) & Els Tresignie (CVO Semper) 

 

Studenten met nood aan ondersteuning rond taalvaardigheid, hebben vaak ook nood aan ondersteuning op vlak van studievaardigheden. Erasmushogeschool Brussel en CVO Semper werken daarom sinds 2020 intensief samen voor taalondersteuningstrajecten op maat van telkens 1 opleidingsonderdeel. Er nemen momenteel 10 opleidingen deel aan het traject, samen goed voor dusver ca. 180 inschrijvingen van  1ste- en soms ook 2dejaarsstudenten. De trajecten zetten sterk in op een actieve, positieve klascultuur en besteden ruim aandacht aan de autonome taalleerder.

Studenten waarderen het maatwerk, en ca. de helft slaagt ook achteraf voor het begeleide ‘struikelblokvak’. Ook de opleiding is nauw betrokken en ziet van nabij hoe taal in elk vak een rol speelt. Uitdaging blijft kwetsbare studenten te motiveren om het traject vol te houden. Tijdens de lezing getuigen de verschillende actoren van het traject, ook studenten.

Event Timeslots (1)

Lokaal 2
-