Lezing: Onderwijsprofessionalisering op maat: Teacherlab, Blitzbezoek en Design Class  (Howest )

sprekers: Elke Ruys, Alina Koroleva & Katelijn Vanrobaeys

 

In deze sessie presenteren we drie concrete professionaliseringsactiviteiten, elk met een link naar zowel onderwijs- als taalondersteuning: 

Teacherlab is onze onderwijsblog met inspirerende onderwijstips om het onderwijs krachtig vorm te geven. Tijdens de eerste lockdownperiode was het een noodzakelijk instrument om tips en good practices breed te verspreiden.  

Tijdens een Blitzbezoek observeert een collega met een pedagogisch-didactische achtergrond een les van een (nieuwe) docent. Leervragen van die docent vormen steeds het vertrekpunt en de focus van het blitzbezoek. Een kijkwijzer met ook een rubriek rond taal, helpt ons om de les te observeren en achteraf constructieve feedback te geven.  

Een Design Class wordt aangeboden voor een lectorenteam dat zijn opleidingsonderdeel grondig wil herwerken. Het loopt over 3 semesters en steeds in samenwerking met een onderwijsondersteuner. Als praktijkvoorbeeld wordt dieper ingegaan op de Design Class Applied Fysics rond het aansluiten op de voorkennis van een diverse instroom. 

Event Timeslots (1)

Lokaal 4
-