Show-and-tell: Samen aan de slag! Een online doorschrijfweek voor scriptiestudenten (UAntwerpen) 

sprekers: Elske Van Lonckhuijzen & Dirk Berckmoes 

 

Voor de meeste studenten is het afstudeeronderzoek en de bijbehorende scriptie de grootste opdracht binnen hun studie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij soms moeizaam op gang komen, het overzicht verliezen, twijfelen of hun werk uitstellen. De online doorschrijfweek brengt studenten samen, biedt een vaste dagstructuur en geeft zo een boost aan het scriptieproces. Studenten geven aan dat hun motivatie toeneemt en hun scriptie vordert. In veel gevallen zetten ze het samen schrijven na de doorschrijfweek zelfstandig voort.  

 

In academiejaar 2020-2021 organiseerde UAntwerpen voor het eerst online doorschrijfweken. De schrijfcoaches van Monitoraat op Maat – Academisch Nederlands werkten daarvoor samen met de studiecoaches van Dienst voor Studieadvies en Studentenbegeleiding. Het format is overgenomen van de Universiteit Utrecht en de Radboud Universiteit Nijmegen, die het al jaren succesvol inzetten. 

  

In deze show-and-tell geven we praktische tips voor het organiseren van een online doorschrijfweek, gebaseerd op de ervaringen van coaches en studenten. 

Event Timeslots (1)

Lokaal 5
-